Doritos Hisseli Tatlar Kampanyası Finalistleri

Geçtiğimiz hafta itibariyle Doritos’un Hisseli Tatlar Kampanyasında finale kalmış 3 tadı da deneme şansı buldum.
Bu tip ürünlerde genel tercihimi belirterek, eleştirilerimi ve tercihlerimi bu bilgi doğrultusunda değerlendirmenizi istiyorum. Cipslerde daha ziyade tercihim, baharatlı, yoğun tatlar olmakta. Örneğin, bu nedenle Ruffles’ın ürünlerini pek tercih etmiyorum. Yoğun bir tat almak benim için önemli. Gelelim değerlendirmelere
- Öncelikle, her 3 ürünün paketindeki görselliği değerlendirmek istiyorum. Elbetteki her özel tadın rengine göre şekillenmiş paketler. Bu anlamda sıraladığımızda, Çantada Keklik en çok dikkatimi çeken paket. İkinci sırada Gavurdağı geliyor. Açıkçası Gavurdağı salatasının kendisini bile merak ettirdi ve üçüncü sırada Haydari geliyor. Sarı renkli şerit güzel olsa da, tada dair görseli zayıf buldum.
- Karakterleri değerlendirecek olursak; ürünle bütünleşmeleri, tadları ve kendi markaları ile özdeşleşmelerini sadece görsel anlamda değerlendirdiğimde, Hazar aslında en iddialı karakter. Serhan Boybek ve Evren Subaşı ise ikisi de kendi tatlarını temsilde bir sıra sonra geliyor.
- Sosyal medyada yönetilmelerine baktığımızda, Evren Subaşı’yı daha başarılı buluyorum. Bu hesabı her kim yönetiyorsa iyi iş çıkartıyor. Hazar’ın etkileşimli iletişimi başarılı. Serhan Boybek ise 3.sırada geliyor.
- Gelelim ağzımızı şenlendiren o güzel tatların kıyaslamasına ;
Diğerlerinden açık ara birinci olan Gavurdağı Salatası ile Evren Subaşı
Yoğunluğu bir derece az ve farklı olan Zeytinli-Keklikli ile Serhan Boybek.
ve bence fikren güzel ama belki de Doritos yetkilileri tarafından yeterince iyi uygulanamamış da olabileceğini düşündüğüm Haydari ile Hazar İyiduvar.
Tüm kriterler ışığında sıralama bu şekilde olur diye umuyorum, iyi olan kazansın:)
Ayrıca, her 3 katılımcının da böylesine bir dijital PR imkanı bulmuş iken, etkinlik sonrası sosyal ağlarda bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Hatta birincinin yerinde olsam bir yemek tarif blogu açar ya da mevcut bir tarif bloguna entegre olurdum.
Bir eleştirim de bu etkinlikte verilen iki ödül mekanizmasından biri için. Migros’larda düzenlenen çekiliş kampanyasının PR’ını daha etkin kullanabilirdi gerek firma gerek sosyal ağ yöneticileri.
- Bahar
- Nescafe Audi Çekiliş Kampanyası
- Yunuslara Özgürlük
- Onlar Türkiye’nin En İyi Barmenleri
- Nasıl Gol Atılmaz?
Comments
About Author
Additional comments powered by BackType







Hazar İyiduvar Mart 26th
henüz yarışın başındayız =) iddialıyım
This comment was originally posted on FriendFeed
Tolga Ozek Mart 26th
Bol şans:)
This comment was originally posted on FriendFeed
ch (kaloglu.com) Mart 27th
Enine boyuna bir değerlendirme sanki biraz daha detay varmista daha sonra yazmayı planliyormussun gibi sonlanmis
This comment was originally posted on FriendFeed
Tolga Ozek Mart 27th
Ceyhun, belki yeni yorumlar da gelir, calısmalara baglı:)
This comment was originally posted on FriendFeed
tayfun Nisan 4th
tolga bey gavurdağını açık ara birinci ilan etmiş ama mersindeki market raflarında haydari kalmadı…diğerleri olduğu gibi duruyor.
Kerem Nisan 6th
Selam ben Ankaradayım, büyük mahalle marketlerinin çoğunda Gavurdağı bulamadım. Migrostan alabildim.. Hiç bir boyu kalmamış.. Ankara Gavurdağı diyor sanki
Add Yours
YOU